Informatie

Het maken van een taart

Veel mensen vinden de prijs van een op maat gemaakte fondant of marsepein taart tegenvallen. Voor een simpele taart betaal je al rond de € 3,50 – € 4,00 per persoon. Waar vaak niet aan wordt gedacht is dat de totaaltijd van voorbereiding, bakken, vullen, bekleden, boetseren, verpakken en opruimen kan oplopen van 5 uur voor een eenlagige standaardtaart tot meer dan een paar dagen voor een volledig op maat gemaakte meerlagentaart.

Taarten die met uitstekers kunnen worden bekleed vallen onder een ‘standaardtaart’. De blauwe taart hieronder is een voorbeeld van een standaardtaart. De prijzen voor dit soort taarten vind je terug op deze site.

De prijs van een taart met op maat gemaakte versieringen is op aanvraag, maar zal altijd meer zijn dan de prijs van een standaardtaart van gelijke grootte. Om een idee te geven van de tijd voor het maken van een gepersonaliseerde taart: in de onderstaande Paw Patrol taart zit 20 uur werk. Alle versieringen op deze taart zijn handgemaakt, getekend en geschilderd. Dit is een 15 cm en 20 cm taart, extra hoog. Het poppetje Skye is ca. 12 cm hoog.

 


Bekleding & Vullingen

Standaard worden de taarten gemaakt met een botercrème + aardbei jam vulling en bekleed met marsepein.

In overleg zijn andere vullingen mogelijk, zoals onder andere banketbakkersroom, Zwitserse room, bokkenpootjescrème, bastognecrème, bavarois, oreocrème, vers fruit. Hiervoor geldt een meerprijs.

Heb je liever een bekleding van fondant dan is dit geen probleem. Hiervoor geldt geen meerprijs.


Bestellen & Bezorgen

Wil je graag een taart bestellen voor een bijzondere gelegenheid / datum (alleen weekenden), laat het me dan op tijd weten. Het maken van taarten doe ik naast een fulltime baan. Hou er daarom rekening mee dat het niet altijd mogelijk is dat je een taart voor een bepaalde datum kunt bestellen.

Bezorgen van de taart is ook mogelijk, afhankelijk van de afstand, in overleg (tegen een vergoeding).


Meer informatie?

Stuur me een e-mail, je ontvangt dan binnen 2-3 werkdagen een reactie van mij.