Informatie

Het maken van een taart

Wist je dat ik met het maken van een standaardtaart van 20 cm gemiddeld zo’n 6 uur bezig ben? Dit omvat het afmeten van de ingrediënten voor het beslag en vulling, het mixen van het beslag en de vulling, het vullen van de taart, het afsmeren van de taart. Vervolgens de marsepein op kleEerste marespeintaart co-createdur maken, kneden totdat de kleur verdeeld is en het soepel wordt. Daarna moet de marsepein uitgerold worden en kan ik de taart bekleden, glad maken en randen bijsnijden. Dan moeten de figuurtjes worden gemaakt uit verschillende kleuren marsepein en moet de taart nog worden versierd. Tot slot moeten alle materialen weer worden schoongemaakt en opgeruimd. Hiernaast zie je een voorbeeld van een 20 cm standaardtaart.

De meeste taarten die je op de site ziet staan zijn gepersonaliseerde taarten met veel handwerk. Ik ben met een dergelijke taart veel langer bezig dan met een standaard versierde taart. Dit is onder meer afhankelijk van het aantal lagen, veel of weinig persoonlijke versiering. Ik ben bijvoorbeeld 20 uur bezig geweest met de Paw Patrol taart (te vinden in het menu ‘Stapeltaarten’). Alles aan deze taart is handgemaakt. Dit betekent dat, mocht je een dergelijke taart willen bestellen, je rekening moet houden met hogere kosten dan die van een standaardtaart (zoals vermeld staat in het menu ‘Prijzen’). 


Bekleding & Vullingen

Standaard worden de taarten gemaakt met een botercrème + aardbei jam vulling en bekleed met marsepein.

In overleg zijn andere vullingen mogelijk, zoals onder andere banketbakkersroom, Zwitserse room, bokkenpootjescrème, bastognecrème, bavarois, oreocrème, vers fruit, abrikozen jam. Hiervoor geldt een meerprijs.

Heb je liever een bekleding van fondant dan is dit geen probleem. Hiervoor geldt geen meerprijs.


Bestellen & Bezorgen

Wil je graag een taart bestellen voor een bijzondere gelegenheid / datum, laat het me dan op tijd weten. Het maken van taarten doe ik als hobby, naast een fulltime baan. Hou er daarom rekening mee dat het niet altijd mogelijk is dat je een taart voor een bepaalde datum kunt bestellen.

Bezorgen van de taart is ook mogelijk, in overleg (tegen een vergoeding afhankelijk van de afstand).


Meer informatie?

Stuur me een e-mail, je ontvangt normaal gesproken binnen 2-3 werkdagen een reactie van mij.